Els vint anys de la nostra llibreria

El 16 de novembre del 2000, la Roser Trepat i l’Eva Esteve aixecaren la persiana de la llibreria El Genet Blau al carrer Ballester del centre històric de Lleida.

Aquesta petita i exquisida llibreria, en un inici, estava centrada en la venda de llibres antics i de vell.

Pels volts del 2005, van obrir una secció petita però molt acurada de llibres de literatura infanti i juvenil i àlbums il·lustrat. 

Poc anys després, la llibreria va ser traslladada a l’avinguda Blondel, 62, espai que encara ocupa fins a l’actualitat.

Havíem imaginat que pels nostres 20 anys faríem festa grossa, però no comptàvem amb què un maleït virus ens faria replantejar la nostra quotidianitat.

Així que, com que de moment, no és possible una celebració d’aniversari com toca, durant tot el mes de novembre, hem estat duent a terme iniciatives i activitats (en línia) per tal de festejar-ho d’alguna manera. Perquè sí, perquè no es fan cada dia 20 anys, i menys una llibreria.

Una de les iniciatives que més ens il·lusiona és la campanya #12mesos12libres. I en què consisteix? Tots els nostres clients, en adquirir un producte, reben un número per participar a un sorteig. I què sortegem? Doncs, la família guanyadora podrà venir cada mes a recollir un llibre gratuït durant un any, és a dir, 12 mesos. L’objectiu és col·laborar en la creació d’una biblioteca personal.

Altres activitats han estat la sessió de contes cantats per a nadons, a càrrec de Gina Clotet, basada en la col·lecció «Del bressol a la Lluna» de Kalandraka; un contacontesen anglès «The suitacase» a càrrec de Rebecca Gale; i l’estrena de la narració teatralitzada de l’últim llibre dels Vivim del Cuentu, «L’Estel de Nadal al país dels contes» publicat per Baula.

Allò que tenim clar és que, tan aviat les circumstàncies ens ho permetin, reprendrem la idea de fer una festa de 20 anys com pertoca.